Juustoleipä-vadelma Pannacotta

2 liivatelehteä
5 dl kermaa
1 vaniljatanko
0,5 dl sokeria juustoleipäkuutioita
Vadelmakiisseliä
Vadelmia
Sitruunamelissan lehti

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.


2. Kaada kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä kermaa, sokeria ja vaniljatangon palasia noin 15 minuutin ajan. Ota kattila liedeltä, poista vaniljatangot ja lisää liotetut, puristetut liivatteet.

3. Huuhdo pienet lasiset annosvuoat kylmällä vedellä ja laita juustoleipäkuutiot pohjalle.

4. Jaa kerma vuokiin.

5. Anna jälkiruoan hyytyä jääkaapissa tai viileässä vähintään 3 tuntia.

6. Kaada päälle vadelmakiisseli. (Vadelmamehua, sokeria, perunajauhoja tai valmiskiisseliä)

7. Koristele vadelmilla ja sitruunamelissan tms. lehdellä.

 

• Keitettäväksi kermaksi sopivat kuohukerma, ruokakermat ja vähälaktoosiseen ja kevyempään jälkiruokaan kevytkerma.

Arvostele resepti

Yhteensä 0 arviota.

Maisema