Vaalalainen juustopaisti

 

(erittäin ruokaisa keitto, tarjottavaksi esim. juhlaruokana)

 

n. 350 g possunpaistia

n. 350 g naudan paistia

suolaa

10 maustepippuria, 6 valkopippuria

2 pientä sipulia kuorittuna ja lohkottuna

4 kuorittua, paloiteltua porkkanaa

½ selleriä kuorittuna ja paloiteltuna

1 palsternakka kuorittuna ja paloiteltuna

3 dl vettä

paistopussi

Laita uuni lämpenemään 110 asteeseen. Hiero paistinpalat suolalla ja laita ne pippureiden ja kasvisten kanssa paistopussiin ja kaada vesi pohjalle. Sulje paistopussi, nosta se paistovadille ja tee toiseen kulmaan pieni reikä vesihöyryä varten. Laita lihat paistumaan uuniin keskitasolle. Paista n. 1 ½ tuntia. Kun lihat ovat hieman jäähtyneet kääri ne alumiinifolioon vetäytymään ja kun lihat ovat huoneenlämpöisiä laita ne jääkaappiin jäähtymään. Siivilöi paistoliemi.

Kun lihat ovat jäähtyneet kuutioi ne n.1x1 cm:n kuutioiksi. Lisää mukaan myös osa kasviksista. 700 g Haapalan juustoleipää n. 1x1 cm:n kuutioina

Keittopohja

1 ½ l paistolientä + vettä

2 dl vettä + 1 dl vehnäjauhoja

2 dl kuohukermaa

Kuumenna paistoliemi ja suurusta se vesi+vehnäjauho suuruksella. Anna kiehua hiljaisella tulella n. 10 min. Lisää kuohukerma ja lihakuutiot, tarkista suola. Kuumenna keitto ja lisää lopuksi juustoleipäkuutiot ja sekoita ne keiton joukkoon. Laita tarjolle keittokulhoon ja lisää pinnalle persiljasilppua.

Juustopaisti on hyvä juhlaruoka. Se on erittäin täyttävää, eikä kaipaa seurakseen paljoa. Voit kokeilla esim. voileipiä, joissa on päällysteenä yrttilevite, salaatinlehtiä, maustekurkkua ja tomaattia.

Arvostele resepti

Yhteensä 0 arviota.

Maisema